Wie zijn wij ?

 

In 2011 zijn wij, Chris en Cora van der Duijn Schouten met onze 2 dochters Mirthe en Joelle (toen 11 en 5 jaar) voor 3 maanden in Uganda geweest om vrijwilligerswerk te doen in een kinderhuis. We bezochten in deze periode verschillende projecten en legden onze eerste contact met een Ugandese social worker die er later voor zorgde dat schoolgeld voor 5 kinderen die we destijds zijn gaan ondersteunen ook daadwerkelijk op de scholen terecht kwam.

In 2013 mochten wij nogmaals een reis maken naar Uganda. Daar bezochten wij de gesponsorde kinderen en deden wederom vrijwilligerswerk in het kinderhuis. Het bijzondere aan deze reis was dat onze vrienden met hun kinderen ons vergezelden. Zij zijn nu ook betrokken in het bestuur van Light of Hope. 

In 2015 maakten wij voor de 3e keer een reis naar Uganda. Naast het bezoek aan de kinderen is er een project bezocht waar de stichting zich ook voor in gaat zetten: Het Girl Child Advocacy Initiative. (GCAI) Deze meisjes opvang staat onder leiding van een Ugandese vrouw: Madrine. De meisjes die hier wonen, komen uit slechte leefomstandigheden: extreme armoede, verwaarlozing. Veel jonge meisjes worden misbruikt en raken in verwachting. Vaak worden zij door hun familie verstoten maar vinden een thuis bij het meisjesproject. Naast de opvang, waarin ze ondersteund worden als tienermoeders, krijgen deze meiden ook een opleiding om kapster te worden, zelf kleding te maken, te leren boekbinden en souvenirs te maken. Op deze manier kunnen ze later hun eigen inkomsten creëren.

Wij mochten op verschillende manieren, namens jullie, dit mooie project ondersteunen:

Aanschaf van stapelbedden voor de slaapzaaltjes / schuurtjes van het meisjes project:

Operatie van de 9 jarige Paul i.v.m. kwaadaardig gezwel aan zijn buik.

Het opsturen van schoolmateriaal, spelmateriaal en (baby) kleding.

Light of Hope © | BeContent.Online